Morgan - Bachelorstudente wiskunde

Morgan - Bachelorstudente wiskunde


Gestart met opleiding Wiskunde in 2018

 

Waarom koos je voor wiskunde?

Ik koos voor de opleiding Wiskunde omdat ik al langer merkte dat mijn interesses in dat vakgebied lagen. Ik heb getwijfeld tussen Wiskunde en burgerlijk ingenieur. Maar na me te informeren heb ik toch gemerkt dat de vakken in de opleiding burgerlijk ingenieur me niet echt interesseerden. Ik ben nog altijd zeer tevreden van mijn keuze.

Welke richting volgde je in het middelbaar?

Ik volgde Latijn-Wiskunde in het middelbaar en de overgang verliep redelijk vlot. Ik moet wel toegeven dat in het begin van het jaar ik alles probeerde bij te houden en in dezelfde week te herhalen. Na een paar weken blijkt dat onmogelijk om vol te houden.

Voldoet onze opleiding aan je verwachtingen?

Ja, de opleiding voldoet aan mijn verwachtingen. Er zijn natuurlijk wel vakken die mij iets minder interesseren, maar dat heb je in elke richting.

Hoe ervaar je de lesweken en de examenperiode?

Ik ervaar de lesweken als aangenaam, maar wel redelijk druk. De examenperiode is goed gespreid en je hebt voldoende tijd voor elk vak.

Wat wil je graag doen in de master?

Daar ben ik nog niet zo goed aan uit. Ik moet daarvoor alle mogelijkheden nog eens grondig overlopen. Zuivere wiskunde is wel een deelgebied dat mijn interesse wekt.

Tip voor de toekomstige student

In het eerste jaar kan het best wel overweldigend zijn, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Je kan altijd vragen stellen en extra uitleg krijgen bij de proffen, bijvoorbeeld voor of na de lessen. Ook bij het tutoraat kan je terecht, zelfs voor iets kleinere problemen met de leerstof.