Robin - Bachelorstudent wiskunde

Robin - Bachelorstudent wiskunde


Bachelorstudent
Gestart met opleiding Wiskunde in 2017

Waarom koos je voor de opleiding wiskunde?

Ik heb een tijdje zitten twijfelen tussen burgerlijk ingenieur, fysica & sterrenkunde, informatica en wiskunde. Ik koos voor wiskunde omdat die volledig en exact is, en ook omdat ik mij in mijn droomjob niet heel de tijd aan een computer zie zitten.

Hoe bevalt de opleiding je?

Naarmate de opleiding vordert, apprecieer ik meer en meer het belang en de schoonheid van wiskunde. Wiskunde is als het ware een oneindig grote ijsberg waarvan de middelbare kennis slechts een klein topje beslaat.

Hoe ervaar je de lesweken en de examenperiode?

De semesters zijn vaak sneller voorbij dan ik soms wens. Misschien is dat omdat de tijd sneller gaat als je je amuseert? De blok daarentegen kan soms lastig zijn. Het leerproces vergt vaak veel van mijn tijd, maar een groot deel van de leerstof blijft zo ook wel lang bij.

Wat zijn volgens jou de pluspunten van deze opleiding?

Eén van de grootste pluspunten is de blijvende scherpe abstracte redeneertechniek en het inzicht waarmee problemen aanpakt kunnen worden. Het is tegelijk een zeer algemene leer die aan de basis ligt van zowat elke andere wetenschap.

Tip voor de toekomstige student

Neem je tijd tijdens het studeren. Zelfs al zit je een uur vast op die ene zin in een bewijs, je wint er veel meer mee door te blijven zoeken en het uiteindelijk te vinden, dan door het over te slaan.