Masteropleidingen ingenieurswetenschappen

Instromen in de masteropleiding ingenieurswetenschappen

Via deze pagina bieden we je informatie aan over de verschillende masteropleidingen ingenieurswetenschappen die je aan onze faculteit kan volgen. Traditioneel organiseren we hiervoor een infobeurs waarbij lesgevers, assistenten en studenten paraat staan om uitleg te geven over de inhoud en het opzet van elke opleiding en om 'in real life' jouw vragen te beantwoorden. Jammer genoeg kunnen we dit jaar geen fysieke beurs organiseren wegens de huidige coronamaatregelen. Daarom bieden we je graag dit online-alternatief aan.

We hebben een rijke variëteit van informatie verzameld over de opleidingen die je via de weblinks verder op deze pagina kan raadplegen. Daarnaast biedt elke opleiding op vrijdagnamiddag 8 mei 2020 ook een Virtual Tour aan via MSTeams. In zo’n tour wordt live uitleg gegeven over de opleiding (15 à 20 min) waarna er tijd voorzien is voor verdere vragen en duiding. Het aanvangsuur van de tour geeft aan wanneer de gezamenlijke uitleg start. Jullie kunnen uiteraard vrijelijk tussen deze sessies wisselen, zoals dit ook bij een fysieke infobeurs het geval zou zijn geweest.

Kon je niet deelnemen aan de Virtual Tour en heb je toch nog vragen die niet werden beantwoord op de webpagina's van de opleidingen? Contacteer dan gerust zelf de opleiding voor een chat/videogesprek/mail. Contactgegevens vind je op de verschillende webpagina's.

Bacheloropleiding en masteropleidingen ingenieurswetenschappen

Doorstroomtabel van bachelor ingenieurswetenschappen naar master ingenieurswetenschappen
Brugprogramma's (incl. toelatingsvoorwaarden) voor studenten industriële wetenschappen

Meer informatie over de afstudeerrichtingen in de bacheloropleiding en het aansluitende aanbod van masteropleidingen vind je via de links hieronder:

Extra informatie

Trajectbegeleiding

Heb je vragen over toelatingsvoorwaarden, aangepaste studieprogramma's/horizontale instroom, heroriëntering,...

Wil je advies over studieplanning of worstel je met uitstelgedrag, faalangst?

Maak dan een afspraak bij de collega's van trajectbegeleiding.

 

Internationalisering

Heb je interesse om in het buitenland te gaan studeren via een internationale uitwisseling (Erasmus+, IAESTE, BEST, stages)?

Voor meer informatie over mogelijke bestemmingen, beurzen en programma's neem je contact op met de International Relation Office.