Informatie voor nieuwe studenten

Onthaal nieuwe studenten academiejaar 2020-21

In de week voor de start van het academiejaar (14 tot 18 september) organiseren we onthaalmomenten on campus voor nieuwe Ba1-studenten.  Je maakt kennis met de faculteit, de leslokalen, je medestudenten, enz. Je krijgt er bovendien veel praktische informatie waardoor je goed geïnformeerd naar je eerste les kunt gaan. De meeste studentenverenigingen zorgen aansluitend voor een rondleiding op de campus.

De opleidingen Taal- en Letterkunde en Toegepaste Taalkunde organiseren die week ook taaldagen per taal.

 

Onthaalmoment gemist?

Vervolledigen inschrijving

Vergeet niet om je inschrijving te vervolledigen door je curriculum na te kijken en/of aan te vullen. Doe dit voor 10 oktober 2020.

Schakel- en voorbereidingsprogramma’s, verkorte bachelor:

Voor begeleiding bij de samenstelling van je curriculum, kan je terecht bij de trajectbegeleider van jouw opleiding.
Ga zeker ook eens kijken op ugent.be/lw/aleendiploma.

Onderwijs in academiejaar 2020-21

Het onderwijs aan de Universiteit Gent veranderde in maart 2020 plots en ingrijpend door coronamaatregelen. De UGent doet er alles aan om het onderwijs in academiejaar 2020-21 veilig en vlot te laten verlopen. Alle informatie over hoe het onderwijs in academiejaar 2020-21 zal verlopen vind je via www.ugent.be/academiejaar2021.

Lesroosters

De lessen starten op maandag 21 september 2020. Je vindt je persoonlijk lesrooster (op basis van je persoonlijke curriculum) via oasis.ugent.be. Log in met je UGent-account en klik op ‘mijn kalender’.  De lessenroosters zullen ten laatste klaar zijn op 15 september. De opleidingen zijn momenteel bezig met het vormgeven van de lessen en de andere onderwijsactiviteiten in het eerste semester. Van zodra de lessenroosters klaar zijn zullen ze voor jou beschikbaar gesteld worden door de opleiding.

Boeken en syllabi

Op de studiefiches (studiegids.ugent.be>kies jouw opleiding>klik op het opleidingsonderdeel) van de vakken zie je welke boeken of syllabi je nodig hebt.
De studentenvereniging van jouw opleiding staat in voor de boekenverkoop. Tijdens het onthaalmoment krijg je meer informatie over hoe je het lesmateriaal kan bekomen.

Laptop

Je zal een laptop nodig hebben voor het onderwijs aan de Universiteit Gent in academiejaar 2020-21. Voor de meeste opleidingen is een goed werkende basislaptop voldoende.

Studentenadministratie

Heb je vragen over de administratieve kant van studeren aan de faculteit, richt je dan tot de facultaire studentenadministratie.

Monitoraat

Meer informatie over de werking van de studiebegeleiding en van de trajectbegeleiding.

Wegwijs aan de UGent

Praktische info voor een vlotte start aan de UGent