Informatie voor nieuwe studenten

Onthaal nieuwe studenten academiejaar 2022-23

In de week voor de start van het academiejaar (19-23 september) organiseren we onthaalmomenten on campus voor nieuwe Ba1-studenten.  Je maakt kennis met de faculteit, de leslokalen, je medestudenten, enz. Je krijgt er bovendien veel praktische informatie waardoor je goed geïnformeerd naar je eerste les kunt gaan. De meeste studentenverenigingen zorgen aansluitend voor een rondleiding op de campus. Voor de onthaalactiviteiten van de opleiding Taal-en letterkunde is het verplicht om vooraf in te schrijven.

  • Binnenkort vind je hier meer info over het programma van de onthaalweek

Vervolledigen inschrijving

Vergeet niet om je inschrijving te vervolledigen door je curriculum na te kijken en/of aan te vullen. Doe dit voor 10 oktober 2022.

Schakel- en voorbereidingsprogramma’s, verkorte bachelor:

Voor begeleiding bij de samenstelling van je curriculum, kan je terecht bij de trajectbegeleider van jouw opleiding.
Ga zeker ook eens kijken op ugent.be/lw/aleendiploma.

Lesroosters

De lessen starten op maandag 26 september 2022. Je vindt je persoonlijk lesrooster (op basis van je persoonlijke curriculum) via oasis.ugent.be. Log in met je UGent-account en klik op ‘mijn kalender’.  De opleidingen zijn momenteel bezig met het vormgeven van de lessen en de andere onderwijsactiviteiten in het eerste semester. Van zodra de lessenroosters klaar zijn zullen ze voor jou beschikbaar gesteld worden door de opleiding.

Boeken en syllabi

Op de studiefiches (studiekiezer.ugent.be>kies jouw opleiding>tabblad programma>klik op het opleidingsonderdeel>open pdf van de studiefiche) van de vakken zie je welke boeken of syllabi je nodig hebt.
De studentenvereniging van jouw opleiding staat in voor de boekenverkoop. Tijdens het onthaalmoment krijg je meer informatie over hoe je het lesmateriaal kan bekomen.

Studentenadministratie

Heb je vragen over de administratieve kant van studeren aan de faculteit, richt je dan tot de facultaire studentenadministratie.

Monitoraat

Meer informatie over de werking van de studiebegeleiding en van de trajectbegeleiding.

Wegwijs aan de UGent

Praktische info voor een vlotte start aan de UGent