Diversiteitstrainingen

De universiteit voorziet verschillende trainingen voor medewerkers rond diversiteitsthema’s:

Inclusief rekruteren: unconscious bias voor selectiecommissies zap

Een training om onbewuste vooroordelen bij selectie- en promotieprocedures te doorbreken en zo medewerkers nog objectiever te rekruteren en evalueren. Je leert vaardigheden aan om talent binnen te halen en te behouden.

Active Bystander

Een training met focus op technieken om effectief op te treden wanneer collega’s slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. Je leert verbale en non-verbale vaardigheden aan om beter te kunnen reageren op micro-agressies.

Transgender awareness

Een training met focus op begeleiding en vorming rond genderidentiteit en -expressie op de werkvloer als voorbereiding op een constructieve samenwerking met een transgender collega.

Integratie van gender- en diversiteitsdimensie in onderzoek

Een training die praktische begeleiding geeft – met toolkit – voor wie gender- en diversiteitsgevoelige thema’s in onderzoeksvoorstellen wil integreren.

U kan zich inschrijven via deze link: https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/trainingembeddinggenderaspect

Inclusief communiceren: interculturele en intermenselijke interactie

Een training met focus op communicatievaardigheden wanneer cultuurverschillen een stoorzender vormen. Je staat stil bij jouw eigen referentiepatroon (waarden, normen, rituelen...) en bij de verschillende dimensies van cultuur.

Inclusief leiderschap: omgaan met polarisering

Een training voor wie schadelijke polarisatie wil leren herkennen. Het wij-zij-denken beschadigt de sociale cohesie en vreet aan de stabiliteit van onze UGent-community. We reiken handvaten aan om tegenstellingen tussen groepen te helpen overstijgen.

Training op maat van jouw faculteit of dienst?

Contacteer diversiteit.personeel@ugent.be