Winnaar Inclu-scriptieprijs 2023

Studente architectuur Emma Nuyts wint de Inclu-Scriptieprijs 2023!

Universiteit Gent en Stad Gent hebben op 28 maart 2023 de Inclu-Scriptieprijs uitgereikt in het stadhuis. De Inclu-Scriptieprijs, die de beste masterproef bekroont over gender en diversiteit, gaat dit jaar naar Emma Nuyts. Emma werkte in haar thesis een web-applicatie uit waar bouwplannen geüpload kunnen worden en waaruit automatisch een toegankelijkheidsrapport kan verkregen worden, om op die manier de pijnpunten nog tijdig te kunnen aanpassen.

Onze gebouwde omgeving kan niet duurzaam zijn zolang ze niet voor iedereen vlot toegankelijk is - Emma Nuyts
Een masterscriptie die ons durft uit te nodigen om stil te staan bij onze eigen structuren en vanzelfsprekendheden. Een masterscriptie die bereid is om de onzichtbare obstakels zichtbaar te maken en mensen bewust te maken dat toegankelijkheid de norm zou moeten zijn. - vicerector Mieke Van Herreweghe. 

Als universiteit geloven we dat de wereld erop vooruit gaat dankzij ‘durfdenkers’ die ingaan tegen dominante opvattingen, sterke overtuigingen en conventionele kaders. Een masterscriptie die ons durft uit te nodigen om stil te staan bij ons eigen handelen, onze eigen structuren en vanzelfsprekendheden, en buiten het klassieke kader te denken. Daarin is Emma mooi geslaagd. 

Dikke proficiat, Emma!

inclu-scriptieprijs 2023 3inclu-scriptieprijs 2023 5IMG_1610_1.jpg

Lees hier de scriptie

Meer info

Meer info over de inclu-scriptieprijs vind je hier