Winnaar Inclu-Scriptieprijs 2022

vlnr: Joz Motmans (promotor), Astrid De Bruycker (schepen Stad Gent), Davo Maras (auteur scriptie), Mieke Van Herreweghe (vicerector UGent)

Davo Maras wint de Inclu-Scriptieprijs 2022!

Universiteit Gent en Stad Gent hebben op woensdag 4 mei 2022 de Inclu-Scriptieprijs uitgereikt in het stadhuis. De Inclu-Scriptieprijs, die de beste masterproef bekroont over gender en diversiteit, gaat dit jaar naar Davo Maras. Hij onderzocht de ervaringen van transgender personen in Belgische gevangenissen.

Ik wil dat de verhalen en pijnpunten van transgender personen gehoord worden en naar buiten komen - Davo Maras
Dat is ook hetgeen we met de Inclu-Scriptieprijs willen aanprijzen. Het onzichtbare zichtbaar maken - vicerector Mieke Van Herreweghe. 

Als universiteit geloven we dat de wereld erop vooruit gaat dankzij ‘durfdenkers’ die ingaan tegen dominante opvattingen, sterke overtuigingen en conventionele kaders. Een masterscriptie die ons durft uit te nodigen om stil te staan bij ons eigen handelen, onze eigen structuren en vanzelfsprekendheden, en buiten het klassieke kader te denken. Daarin is Davo mooi geslaagd. Zijn promotor, prof. Joz Motmans, was bijzonder trots.

Dikke proficiat, Davo!

Lees hier de scriptie

Meer info

 UGent en Stad Gent