Wat kan je doen als student?

Blijf je graag op de hoogte van wat duurzaam reilt en zeilt aan de UGent? Volg ons op Facebook, Instagram of schrijf in op onze nieuwsbrief!

Green Community

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij de Green Office of om actief te worden bij één van de duurzame studentenorganisaties? Stuur dan een mailtje naar duurzaam@ugent.be.

Sustainights

Met info- en discussiemomenten, workshops en met verschillende toffe duurzaamheidsacties waar we als studenten de 'lead' kunnen nemen en waarmee we op een academiejaar het verschil kunnen maken. Iedereen welkom dinsdagavond op de Sustainights!

Deelplatform voor studieboeken en -materiaal

Neem je vooraleer je stapels nieuwe boeken koopt eerst eens een kijkje op ons deelplatform? En misschien heb jij ook studieboeken of studiemateriaal in de aanbieding?

Want we streven naar hergebruik en gesloten kringlopen!

Duurzaam op Erasmus

Wil je van jouw Erasmus-uitwisseling een duurzame ervaring maken? Wij geven mobiliteitstips en tips over hoe je duurzaam kan leven in je gastland?

Neem zeker een kijkje op Green Erasmus: duurzame reistips

Duurzame Studentenverenigingen (DUST)

Om de studentenverenigingen te helpen een duurzamer beleid uit te stippelen op hun maat en aan hun tempo werd in overleg met hen het DUST-boekje in elkaar gebokst, vol met duurzame uitdagingen, tips, adressen, ... 

Transitie UGent

Transitie UGent is een open vernieuwingsnetwerk van meer dan 200 kenniswerkers, beleidsvoerders, dromers en doeners uit alle geledingen. De groep bundelt engagement en expertise en probeert de systeemveranderingen die nodig zijn voor de transitie naar een meer duurzame universiteit en samenleving bespreekbaar en zichtbaar te maken met een memorandum, kleinschalige experimenten, acties, ... 

Duurzame onderwijsinitiatieven

Summerschools, vakken, duurzame thesistopics en meer vind je op onze duurzame onderwijs pagina.

The awards

De Future Proef Award is een excellentieprijs voor de student die zich op een sociaal-ecologisch duurzaamheidsvraagstuk heeft gefocust en dit vanuit verschillende perspectieven heeft benaderd. Denk je dat jouw thesis in aanmerking komt? Vergeet deze dan niet in te sturen voor 8 oktober 2023!

Daarnaast delen we elk jaar de 'De Groene Ruijter award' uit voor de strafste duurzaamheidsactie. Denk je dat jouw actie in aanmerking komt? Indienen maar!

Info nodig? Op zoek naar tips?

In de Green Guide gidsen we je door (U)Gent op een duurzame manier.