Dries - Software tester

Dries - Software testerAfgestudeerd in 2015

Werkt bij MIPS

Functie: Software tester

Wat houdt je job in?

Ik test software voor ziekenhuizen en klinische labo's. Hiervoor programmeer ik zelf automatische testen die controleren of onze software doet wat ze moet doen. Verder bedenk ik ook testscenario’s en voer ik manueel testen uit.

Hoe heeft de opleiding je voorbereid op deze job?

Als een softwareontwikkelaar mij zijn programmeerwerk uitlegt, moet ik de gaten in zijn verhaal zoeken. Het feit dat we in de wiskunde steeds alles rigoureus bewezen, heeft ervoor gezorgd dat ik kritisch kan nadenken en goed redeneringen kan volgen en eventuele fouten kan opsporen. Ik merk ook dat je als wiskundige de discipline kweekt om je urenlang vast te bijten in een probleem, totdat je het volledig beheerst.

De opleiding is niet beroepsgericht, maar ik verwierf er wel een aantal skills die nu goed van pas komen. In het bijzonder leerde ik voldoende programmeren om nu testen te kunnen schrijven in andere programmeertalen.

Hoe verliep de zoektocht naar werk?

Na het afstuderen had ik al snel drie sollicitatiegesprekken vast: twee voor jobs in de IT-sector en eentje voor een job in de verzekeringswereld. Bij twee van de drie mocht ik uiteindelijk starten, en zo begon ik als IT-consultant bij een bedrijf dat software ontwikkelt voor banken. Deze job daagde me echter niet genoeg uit. Ik veranderde en ging aan de slag als software tester, eerst bij een IT-consultancy bureau en daarna bij MIPS.

Tip voor de toekomstige student

Als je nog niet weet wat je gaat studeren, laat je dan vooral leiden door je interesses en kies iets waar je je passie van kan maken. Voor de toekomstige wiskundigen: leer de schoonheid van de wiskunde te zien! Voor alle studenten: geniet van je studententijd!