Rolmodellenwerking

Rolmodellen AJ2021-2022
Rolmodellen AJ2021-2022

Ben je een student en (kandidaat) rolmodel?

Als rolmodel vertel je in secundaire scholen het verhaal van jouw persoonlijke studiekeuzeproces, jouw successen en struikelblokken, jouw eerste dag op de faculteit, de lessen en examens, de proffen, je studiekosten, jouw ambities na het studeren, het kotleven…

Lees meer

Ben je medewerker van een secundaire school?

De Universiteit Gent, Arteveldehogeschool, de Hogeschool Gent, Odisee Technologiecampus Gent, LUCA-School of Arts en de HBO5-opleidingen bieden laatstejaarsleerlingen de mogelijkheid om te ontdekken wat het betekent om te studeren aan een Universiteit of hogeschool tijdens een bezoek aan uw secundaire school of aan één van onze partnerinstellingen hoger onderwijs.

Kies een programma op maat voor uw leerlingen

Rolmodellenwerking wint Jong & Wijs award 2022

ariyanaDe award bekroont studenten die zich inzetten voor anderen. Onze rolmodellen gaan langs op middelbare scholen om leerlingen te motiveren om verder te studeren.

Ariyana is een van de rolmodellen: "Ik had zelf wel een rolmodel kunnen gebruiken toen ik mijn keuze moest maken in het laatste jaar middelbaar. Ik ben niet in België geboren en mijn ouders konden mij niet helpen met mijn vragen. Dus ik heb veel zelf moeten uitzoeken. Ik wou wel verder studeren, maar ik wist niet of ik het zou aankunnen. Ik had die steun en motivatie dus wel kunnen gebruiken."

Maak kennis met Ariyana en enkele andere rolmodellen op durfdenken.be

Jong en Wijs award 3

Op 6 december 2022 ontving de rolmodellenwerking de Jong en Wijs-award in de categorie Studentenstandbeeld voor groepen studenten die zich inzetten voor anderen.

Lees meer

Rolmodellenwerking ontvangt Q-label

Contact

Aagje Monballieu

Coördinator rolmodellenwerking
09 264 82 28
Aagje.Monballieu@AUGent.be

Sünbül

Sünbül Karakaya

Projectmedewerker Diversiteit
09 264 98 26