Duurzaamheid aan de UGent

Trotse gastheer van de European Green Office Summit

Van 22 tot 25 november is ons duurzaamheidskantoor de trotste gastheer van de 5e European Green Office Summit. We zullen meer dan 115 deelnemers hartelijk verwelkomen om 4 dagen lang rond duurzaamheid te denken, te leren en uit te wisselen. 

Ontdek ons nieuw duurzaamheidsverslag 

Cover duurzaamheidsverslag 2018

"De UGent heeft de uitdrukkelijke ambitie om oplossingen aan te reiken voor de grote ecologische, sociale en economische uitdagingen waar we vandaag voor staan. Meer dan ooit blijkt die ambitie uit ons onderwijs en onderzoek, maar ook uit onze eigen bedrijfsvoering. In ons nieuwe duurzaamheidsverslag tonen we welke maatregelen de UGent neemt om de transitie naar een duurzamere samenleving mee vorm te geven én te versnellen. En welke resultaten we daarbij boeken. En hoe we onze duurzaamheidsvisie de komende jaren verder willen concretiseren in nieuwe acties."   Rik Van de Walle, rector UGent

 

 

 

 

Duurzaamheidsbeleid

Een toonaangevende kennisinstelling vormen waarbij we een ecologisch, sociaal en economisch duurzame wereld creëren binnen een lokale en mondiale context.

duurzaamheidsverslag  2018

Duurzaamheidsverslag

2018

Memorandum Transitie UGent 2018

Transitie

Memorandum 2018

Green Guide cover 2019

Green Guide

2018

Waar geëngageerde studenten en personeelsleden zich samen inzetten voor een duurzame universiteit. Wij proberen als Green Office elke UGent'er die zich duurzaam wil inzetten met elkaar te verbinden en acties te initiëren.

Doe mee!

Zelf een goed idee?

Nieuws en projecten

  • Vind de ideale cateraar voor jouw volgende receptie, vergadering of event op onze kersverse duurzame catering-lijst. Het enige wat jij moet doen is de 'duurzame UGent-optie' bestellen, de rest regelden wij samen met de cateraars. Of raadpleeg het infoboekje met concrete tips.

  • Komend duurzaam academiejaar staat in het kader van de Sustainable Development Goals. Kom naar ons Making Tomorrow event, Doe Mee en maak de UGent future-proof.

  • Op 25 oktober organiseren we opnieuw een bijeenkomst van Transitie UGent. In de Green Hub!
  • Wil je op de hoogte blijven van duurzame acties en nieuwtjes aan UGent? Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte.
  • Ken je onze Green Guide al? In deze gids voor en door studenten vind je alles om duurzaam te genieten van (U)Gent (EN). Editie 2019 is reeds op de markt.

Contact

Meer info:  

Volg onze acties ook op Facebook of volg ons via onze nieuwsbrief

Meer info over specifieke milieu-thema's vind je op de personeelspagina van afdeling milieu.