Duurzaamheid aan de UGent

Ontdek ons nieuw duurzaamheidsverslag 

Cover duurzaamheidsverslag 2018

"De UGent heeft de uitdrukkelijke ambitie om oplossingen aan te reiken voor de grote ecologische, sociale en economische uitdagingen waar we vandaag voor staan. Meer dan ooit blijkt die ambitie uit ons onderwijs en onderzoek, maar ook uit onze eigen bedrijfsvoering. In ons nieuwe duurzaamheidsverslag tonen we welke maatregelen de UGent neemt om de transitie naar een duurzamere samenleving mee vorm te geven én te versnellen. En welke resultaten we daarbij boeken. En hoe we onze duurzaamheidsvisie de komende jaren verder willen concretiseren in nieuwe acties."   Rik Van de Walle, rector UGent

 

 

 

 

Duurzaamheidsbeleid

Een toonaangevende kennisinstelling vormen waarbij we een ecologisch, sociaal en economisch duurzame wereld creëren binnen een lokale en mondiale context.

duurzaamheidsverslag  2018

Duurzaamheidsverslag

2018

Memorandum Transitie UGent 2018

Transitie

Memorandum 2018

Green Guide cover 2019

Green Guide

2018

Waar geëngageerde studenten en personeelsleden zich samen inzetten voor een duurzame universiteit. Wij proberen als Green Office elke UGent'er die zich duurzaam wil inzetten met elkaar te verbinden en acties te initiëren.

Doe mee!

Zelf een goed idee?

Nieuws en projecten

  • Teken de open brief waarin wetenschappers hun universiteiten oproepen om het voortouw te nemen in de ecologische transitie.

  • Vind de ideale cateraar voor jouw volgende receptie, vergadering of event op onze kersverse duurzame catering-lijst. Het enige wat jij moet doen is de 'duurzame UGent-optie' bestellen, de rest regelden wij samen met de cateraars. Of raadpleeg het infoboekje met concrete tips.

  • Kom naar ons Making Tomorrow event. Doe Mee en maak de UGent future-proof.

  • Op 26 februari organiseren we opnieuw een bijeenkomst van Transitie UGent. In de Green Hub!
  • Wil je op de hoogte blijven van duurzame acties en nieuwtjes aan UGent? Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte.
  • Ken je onze Green Guide al? In deze gids voor en door studenten vind je alles om duurzaam te genieten van (U)Gent (EN). 

Contact

Meer info:  

Volg onze acties ook op Facebook of volg ons via onze nieuwsbrief

Meer info over specifieke milieu-thema's vind je op de personeelspagina van afdeling milieu.