Info master Communicatiewetenschappen

(Her)inschrijven en samenstellen curriculum

Studenten kunnen zelf hun curriculum samenstellen en vervolledigen (a.d.h.v. de studiekiezer) in Oasis (zie stappenplan).

Boekenverkoop

De studentenvereniging Politeia organiseert de boekenverkoop. 

Lessenrooster

De lessen starten op maandag 27 september 2021. Je vindt jouw lessenrooster via Oasis (op basis van je persoonlijk curriculum). Log in met je UGent-account en klik op 'mijn kalender'.

Kijk ook alvast eens naar de academische kalender!

Belangrijke data en deadlines

Overzicht

Masterproef

Info

Stage

Info

Internationale uitwisseling

Info

Bij wie kan je terecht

Studiebegeleiding

De overstap naar een universitaire opleiding is niet gemakkelijk. Onze studiebegeleiders zijn jouw eerste aanspreekpunt tijdens je studies. Je kan steeds bij hen terecht voor (vakinhoudelijke) ondersteuning, zowel in groep als individueel.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiders geven je individueel advies over je studietraject en –voortgang. Ze begeleiden je bij de keuzemomenten doorheen je studieloopbaan en adviseren je over je studieverloop.

Facultaire Studentenadministratie

Bij de Facultaire Studentenadministratie (FSA) kan je terecht voor alle administratieve formaliteiten betreffende curriculumbeheer in OASIS, contracttypes, (her)inschrijven, formulieren, examens, deliberaties, proclamaties...

Ombudsdienst

Je kan bij de facultaire ombudspersonen terecht met klachten over de toepassing van het onderwijs- en examenreglement en over situaties die je als onbillijk ervaart, zowel binnen het gewone onderwijsgebeuren als in verband met examens of andere vormen van evaluatie.

Studentenpsychologen

Je studententijd is een periode met veel uitdagingen. Daarom is het als student belangrijk goed voor jezelf te zorgen. De studentenpsychologen zijn er voor jou als je hulp kan gebruiken. Je kan er zowel individueel als in groep (trainingen) terecht. 

Sociale dienst

Met vragen rond studiekosten en/of financiële steun kan je terecht bij de sociale dienst.

https://youtu.be/S3hTC6cecSs

Taalonthaal

Hulp nodig bij het schrijven van een paper? Taalonthaal biedt elke student een uitgebreid aanbod aan (online) taaladvies en (live) taalbegeleiding voor al je academisch schrijf- en spreekwerk in het Nederlands en het Engels.

Bijzonder statuut

Heb je recht op een bijzonder statuut (functiebeperking, topsporter, professionele kunstbeoefenaar, mandaat, uitzonderlijke sociale- of individuele omstandigheden, student-ondernemer of anderstaligheid?

Voor en door studenten

Stura

StuRa is de studentenraad van de faculteit. Zij verdedigen de belangen van studenten, je kan steeds bij hen terecht met vragen en opmerkingen over je opleiding. 

Politeia

Politeia is de studentenvereniging van de faculteit. Naast studiegerelateerde activiteiten zorgen zij voor de nodige ontspanning op en naast de campus.

Facultair onderwijs- en examenreglement

FOER

Volg de faculteit op sociale media

Wegwijs aan de UGent

Op de wegwijspagina vind je informatie over onder andere je UGent-mail, attesten, Ufora, Oasis, leerkrediet, studiegeld...

UGent is meer dan studeren alleen

Honger

Op verschillende locaties in Gent kan je een UGent resto of cafetaria vinden. Meer info vind je hier.

Sportaanbod

Zin om te sporten? Klik hier voor een overzicht van het aanbod.

Jobstudent

De jobdienst helpt je graag verder.