Duurzaamheid aan de UGent

vliegtuigreis

Eerste stappen naar een duurzaam reisbeleid aan de UGent! Verschillende vakgroepen nemen al jaren het voortouw, door te kiezen voor videoconferenties, niet te vliegen naar gemakkelijk bereikbaar steden, hun CO2-uitstoot te compenseren en een extra check in te voeren rond het nut van een verre conferentie. Nu werd dit verankerd in het beleid. Naar steden bereikbaar op minder dan 6u treinen wordt standaard niet gevlogen. En voor elke vliegtuigreis van UGent-personeel dragen we zelf een deel van de vervuilingskost via een compensatie.  Meer informatie vind je hier.

Duurzaamheidsbeleid

Een toonaangevende kennisinstelling vormen waarbij we een ecologisch, sociaal en economisch duurzame wereld creëren binnen een lokale en mondiale context.

Duurzaamheidsrapport UGent 2016

duurzaamheidsverslag 2016

Duurzaamheidsverslag 2013

duurzaamheidsverslag 2013

cover green guide 2018

Green Guide 2018

Waar geëngageerde studenten en personeelsleden zich samen inzetten voor een duurzame universiteit. Wij proberen als Green Office elke UGent'er die zich duurzaam wil inzetten met elkaar te verbinden en acties te initiëren.

Doe mee!

Zelf een goed idee?

Nieuws en projecten

  • Vind de ideale cateraar voor jouw volgende receptie, vergadering of event op onze kersverse duurzame catering-lijst. Het enige wat jij moet doen is de 'duurzame UGent-optie' bestellen, de rest regelden wij samen met de cateraars. Of raadpleeg het infoboekje met concrete tips.

  • Komend duurzaam academiejaar staat in het kader van de Sustainable Development Goals. Kom naar ons Making Tomorrow event, Doe Mee en maak de UGent future-proof.

  • Op 20 februari organiseren we opnieuw een bijeenkomst van Transitie UGent, ditmaal in het STAM. Inschrijven maar!
  • De energiecampagne zit in een nieuw kleedje. De kaboutertjes kregen energieke opvolgers.
  • Wil je op de hoogte blijven van duurzame acties en nieuwtjes aan UGent? Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte.
  • Ken je onze Green Guide al? In deze gids voor en door studenten vind je alles om duurzaam te genieten van (U)Gent (EN).

Contact

Meer info:  

Volg onze acties ook op Facebook of volg ons via onze nieuwsbrief

Meer info over specifieke milieu-thema's vind je op de personeelspagina van afdeling milieu.