Bezoek de UGent op de virtuele SID-in beurs

De SID-in beurs (Studie Informatie Dagen) is dit jaar door coronamaatregelen een online evenement. De Universiteit Gent verwelkomt alle toekomstige studenten en ouders van 12 tot 23 januari in Hal 2, stand 16 en 17.

Chat live met de UGent 1 tot 6 juli

De Universiteit Gent organiseert live chatsessies voor toekomstige studenten die vragen hebben over de opleidingen of over hoe het onderwijs zal verlopen in academiejaar 2020-2021.

Huiselijk geweld in België in tijden van corona

Coronamaatregelen zoals thuis blijven en afstand houden veroorzaken spanning en stress, wat het risico op agressie kan vergroten. UGent-experten vrezen ook in ons land een toename in huiselijk geweld en een verergering van gezondheidsklachten.

Vlaamse jongeren slapen te weinig

Vlaamse jongeren slapen te weinig én slecht, zo blijkt uit de studie ‘Jongeren en gezondheid’ van de UGent bij 11000 deelnemers.

Prof. Stijn Blot ontvangt prestigieuze Episteme Award

Stijn Blot kreeg op 17 november de Episteme Award voor verpleegkundig onderzoek en is daarmee de eerste wetenschapper die niet verbonden is aan een Amerikaanse topuniversiteit, die de prijs in de wacht sleept.

Frans Van Cauwelaertprijs voor An Hendrix

Prof. An Hendrix krijgt op 5 december de prijs voor haar baanbrekend onderzoek dat nieuwe wegen opent naar de verbetering van de diagnose en behandeling van onder meer kanker.