Rugpijn? Doe er iets aan!

De UGent is op zoek naar proefpersonen met lage rugpijn die hun klachten willen aanpakken met 18 gratis sessies kinesitherapie.

Infodagen in maart en april

De Universiteit Gent organiseert online infodagen voor toekomstige studenten in maart en april 2021. Door de coronamaatregelen kunnen we je helaas nog niet fysiek verwelkomen op onze campussen.

Open Lessen tijdens de krokusvakantie

Ben je nieuwsgierig hoe een les aan de universiteit verloopt? Tijdens de krokusvakantie kan je als toekomstige student online Open Lessen volgen aan de Universiteit Gent.

Bezoek de UGent op de virtuele SID-in beurs

De SID-in beurs (Studie Informatie Dagen) is dit jaar door coronamaatregelen een online evenement. De Universiteit Gent verwelkomt alle toekomstige studenten en ouders tot 28 februari in Hal 2, stand 16 en 17.

Chat live met de UGent 1 tot 6 juli

De Universiteit Gent organiseert live chatsessies voor toekomstige studenten die vragen hebben over de opleidingen of over hoe het onderwijs zal verlopen in academiejaar 2020-2021.

Huiselijk geweld in België in tijden van corona

Coronamaatregelen zoals thuis blijven en afstand houden veroorzaken spanning en stress, wat het risico op agressie kan vergroten. UGent-experten vrezen ook in ons land een toename in huiselijk geweld en een verergering van gezondheidsklachten.

Vlaamse jongeren slapen te weinig

Vlaamse jongeren slapen te weinig én slecht, zo blijkt uit de studie ‘Jongeren en gezondheid’ van de UGent bij 11000 deelnemers.

Prof. Stijn Blot ontvangt prestigieuze Episteme Award

Stijn Blot kreeg op 17 november de Episteme Award voor verpleegkundig onderzoek en is daarmee de eerste wetenschapper die niet verbonden is aan een Amerikaanse topuniversiteit, die de prijs in de wacht sleept.

Frans Van Cauwelaertprijs voor An Hendrix

Prof. An Hendrix krijgt op 5 december de prijs voor haar baanbrekend onderzoek dat nieuwe wegen opent naar de verbetering van de diagnose en behandeling van onder meer kanker.