Nieuws voor studenten

Try-outs: klaar voor een opleiding aan de universiteit?

Zit je in het laatste jaar van het secundair onderwijs en wil je testen of een opleiding aan de universiteit iets voor jou is? Je komt het te weten via de Try-outs van de UGent op zaterdag 25 november. De Try-outs zijn uniek in Vlaanderen.

Lees verder...

Krijgen we de griep ooit de wereld uit?

Het snotterseizoen komt eraan: binnenkort lopen we met z’n allen weer het risico op een fikse griep. Verschillende UGent-onderzoeksgroepen proberen daar iets aan te doen. Maar de griep is een taai beestje, zo blijkt.

Lees verder...

Laatstejaars secundair en ouders welkom op infosessie 'Straks student aan de UGent'

Op zaterdag 18 november 2017 organiseert de UGent een algemene infosessie over studeren in het hoger onderwijs voor laatstejaars secundair en hun ouders, in Gent en op Campus Kortrijk.

Lees verder...

Zondag 26 november: Dag van de Wetenschap

Ontdek het aanbod van de UGent op de Dag van de Wetenschap

Lees verder...

Stem onze UGent’ers naar de Eos Publieksprijs wetenschapscommunicatie

Maar liefst 3 UGent’ers zijn genomineerd voor de Eos Publieksprijs als favoriete wetenschapscommunicator. Stem voor hen!

Lees verder...

Open Lessen in de herfstvakantie: het leven zoals het is aan de UGent

Zit je in de derde graad van het secundair onderwijs en wil je weten hoe het eraan toegaat aan de UGent? Kom dan eens proeven van de sfeer en wees -voor een paar uur lang- student onder de studenten.

Lees verder...

Brice De Ruyver overleden

De Universiteit Gent meldt met grote droefheid het overlijden van professor Brice De Ruyver.

Lees verder...

Durf Denken: UGent'ers over hun wetenschapsheld

Veel UGent’ers hebben een persoonlijk icoon, een wetenschapsheld naar wie ze opkijken, die hen inspireert en hen ertoe aanzet nieuwe wegen te verkennen. Vijf van hen stellen hun wetenschapsheld voor in de nieuwe Durf Denken.

Lees verder...

Iedereen UGent!: meer dan 25 000 mensen bezoeken stadsfestival

Op zondagavond 8 oktober 2017 stond de bezoekersteller van het stadsfestival ‘Iedereen UGent!’ op meer dan 25.000 bezoekers.

Lees verder...

UGent opent nieuw academiejaar exact 200 jaar na stichting

Op 9 oktober 2017, pal op haar 200e verjaardag, opent de UGent plechtig én feestelijk het nieuwe academiejaar. Het rector- en vicerectorschap wordt daarbij protocollair overgedragen aan Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.

Lees verder...

200 jaar UGent: schrijvers-alumni keren terug naar faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Vanaf 8 oktober 2017 vindt aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een reeks voordrachten plaats van schrijvers-alumni die aan de faculteit een opleiding volgden.

Lees verder...

UGent op Film Fest Gent

Wetenschap op het filmfestival? Dat kan! De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 44e editie van het festival, van 10 tot 20 oktober 2017.

Lees verder...

Kies met advies!

Durf Denken, het communitymagazine van de Universiteit Gent, is er ook in een speciale editie voor studiekiezers.

Lees verder...

10 redenen om naar Iedereen UGent! te gaan

Komende zondag 8 oktober vindt het orgelpunt plaats van ‘200 jaar UGent’: het gratis en bruisend stadsfestival Iedereen UGent! We geven je tien redenen waarom je op dit feest niet mag ontbreken.

Lees verder...

Transport van skelet vinvis Leo naar Sint-Baafskathedraal luidt grootschalige ontmoeting tussen wetenschap en stad in

Het Gents Universiteitsmuseum zendt bij de 200e verjaardag van de UGent haar academische erfgoedcollecties uit naar 4 Gentse cultuurhuizen. Onder de noemer ‘Out of the Box’ brengen ze samen een verhaal over wetenschap in een verrassende context.

Lees verder...

Maak de UGent nog meer Fair Trade-minded!

Deel jouw idee voor een fairtrade-beleid aan de UGent via de videobooth tijdens de week van de Fair Trade (9-13 oktober 2017).

Lees verder...

Deel je onderzoek en win tot 2.500 euro met je scriptie

Is je scriptie klaar? Doe dan meer aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op 2.500 euro en persaandacht voor je onderzoek.

Lees verder...

Kinderen met dyscalculie gezocht voor opvolgstudie

Onderzoekers van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen zijn op zoek naar kinderen met de diagnose dyscalculie voor een opvolgstudie.

Lees verder...

Deelnemers gezocht voor studie naar sociale informatieverwerking bij kinderen met en zonder autismespectrumstoornis

Het doel van deze studie is om meer te weten te komen over verschillende aspecten die vaak anders verlopen bij mensen met autisme vergeleken met mensen zonder autisme zoals aandacht, informatieverwerking en sociaal-communicatieve vaardigheden.

Lees verder...

Mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar gezocht voor onderzoek naar nekpijn

Aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie doet men onderzoek naar de classificatie van nekpijn. Voor een studie zoeken de onderzoekers mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar.

Lees verder...