Nieuws voor studenten

Soja telen in Vlaanderen? Nieuw project burgerwetenschap

Wetenschappers van VIB, UGent, ILVO en KU Leuven willen een bibliotheek van bodembacteriën aanleggen met hulp van 1000 burgers én een minister: Hilde Crevits plant vandaag de eerste soja voor het onderzoeksproject 'Soja in 1000 tuinen'.

Lees verder...

Nieuw excellentieprogramma faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Vanaf het academiejaar 2021–2022 biedt de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur aan haar studenten een nieuw excellentieprogramma aan.

Lees verder...

Q&A: Heb jij een vraag voor de rector over het verdere verloop van het academiejaar?

Na een wat onwezenlijk eerste semester, een stevige examenmaand en een welverdiende lesvrije week vatten we ondertussen het tweede semester aan.

Lees verder...

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij studenten: veelvoorkomend, maar zelden gemeld

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een veelvoorkomend probleem onder studenten. Toch maken veel slachtoffers er geen melding van bij hulpverleningsorganisaties.

Lees verder...

Rector Van de Walle reageert op Luc Bonneux in Knack

In Knack (10/02) stelt Luc Bonneux onder meer het onbegrijpelijk te vinden dat “universiteiten en hogescholen vandaag nog altijd zo goed als gesloten zijn”. Rector Rik Van de Walle reageert.

Lees verder...

De universiteit van de toekomst: volg je straks vakken in heel Europa?

Binnenkort kan je misschien een vak van een topwetenschapper volgen in Bordeaux, werk je mee aan een project in het Baskenland en schaaf je tegelijk je Zweeds bij in Uppsala.

Lees verder...

Studenten aan de UGent halen in eerste semester betere resultaten en haken minder af dan in andere jaren tijdens de examenperiode

Aan de UGent slaagde een hoger percentage studenten voor alle examens van het eerste semester (47,8%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (44,7%).

Lees verder...

Supersnel computermodel menselijk gehoor: grote stap in ontwikkeling hoorapparaten en spraakherkenning

UGent-onderzoekers ontwikkelden een nieuwe manier om de werking van ons gehoor 'na te bouwen'. Met deze technologie verbeteren ze de ontwikkeling van hoorapparaten en spraakherkenning.

Lees verder...

Mass Spec op z’n best: de COVID-19 test

UGent-onderzoekers stellen voor om massaspectrometrie (Mass Spec) te gebruiken om op COVID-19 te testen en zo de druk op de huidige testfaciliteiten te verlichten.

Lees verder...