Nieuws voor studenten

Zet met Team UGent je beste beentje voor op Levensloop Gent - 27 en 28 april

Van 27 april 15 uur tot 28 april 15 uur loopt en wandelt Team UGent rond de Blaarmeersen op Levensloop 2019. Versterk het team met jouw aanwezigheid.

Lees verder...

Stage als keuzevak? Meer kans op een jobinterview

Veel laatstejaarsstudenten aan de universiteit ronden in deze periode hun stage af. Maar is die stage ook een meerwaarde voor hun latere aanwervingskansen? Nieuw onderzoek met fictieve sollicitaties geeft aan van wel.

Lees verder...

Rector Rik Van de Walle aanwezig op klimaatmars Brussel

De 13de klimaatmars van Youth for Climate heeft 1.100 mensen op de been gebracht in Brussel, waaronder rector van de UGent Rik Van de Walle.

Lees verder...

Bijna zes op tien UGent’ers duurzaam van en naar het werk

Bij 59% van de UGent’ers is het woon-werkverkeer duurzaam. Dat blijkt uit cijfers over het gebruik van vervoersmiddelen naar onze campussen in 2018.

Lees verder...

Studenten informatica winnen Cyber Security Challenge Belgium

Rien Maertens, Wout Schellaert, Jasper Devreker en David Vandorpe behaalden een indrukwekkende eerste plaats in de finale van de Cyber Security Challenge Belgium 2019 die op 29 en 30 maart plaatsvond in de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Lees verder...

Koningin Mathilde en Ban Ki-moon bezoeken UGent-campus in Zuid-Korea

Op 27 maart bracht koningin Mathilde een bezoek aan de Global Campus van de UGent in Zuid-Korea in het kader van een vierdaags staatsbezoek.

Lees verder...

Wat zou jij doen? Studenten gezocht voor onderzoek naar gedragsintenties bij jongvolwassenen

Een onderzoek naar individuele gedragsintenties in sociale situaties. Het uitgangspunt van het onderzoek is de eeuwenoude vraag naar de aard van de menselijke natuur.

Lees verder...

Word leraar met méér: educatieve master UGent

Wil je voor de klas staan? Of een job waarin je vormingen of trainingen geeft? Ga ervoor, want als leraar heb je werkzekerheid en kan je echt het verschil maken.

Lees verder...