Nieuws voor studenten

Strijd tegen dodelijke kinderkanker zet drie stappen ineens vooruit

In nauwelijks enkele weken tijd hebben onderzoekers drie belangrijke stappen gezet in de strijd tegen de zeer agressieve kinderkanker neuroblastoom.

Lees verder...

Win vrijkaarten voor TEDxGhent op 8 december

Op zaterdag 8 december organiseert TEDxGhent onder de slogan “LISTEN. THINK. DIGEST.” zijn achtste ‘main event’ in de Miry concertzaal. Wij hebben vijf vrijkaarten voor UGent-studenten klaarliggen.

Lees verder...

Ken jij onze ICT-diensten voor studenten al?

Hoe kan onze Directie Informatie- en Communicatietechnologie (DICT) jou helpen?

Lees verder...

Enquête lesopnames: discussieer, vul in en verspreid

Voor wie moeten lesopnames beschikbaar zijn? Zorgen lesopnames voor een efficiëntere en snellere verwerking van de leerstof. Zijn ze mede oorzaak van uitstelgedrag en afwezigheid?

Lees verder...

Wat is jouw mening over de UGent resto's?

Heb je altijd al eens je mening willen geven over onze universitaire restaurants en cafetaria’s? Is er een reden waarom je niet vaak komt eten of ben je juist grote fan? Vul dan zeker de online enquête in!

Lees verder...

Is polariseren een mensenrecht?

'Get Up, Stand Up!’ De UGent viert 70 jaar mensenrechten

Lees verder...

Eerlijker punten geven op school? Het kan dankzij D-PAC

Een spreekbeurt, een opstel, een tekening: aan leerkrachten de moeilijke taak om er punten op te geven. Dat op een objectieve manier doen is onmogelijk. Wás onmogelijk, want het softwareplatform D-PAC brengt daar voortaan verandering in.

Lees verder...

Wat is jouw smoesje om niet te studeren?

Het semester loopt op zijn einde, dus de examens staan voor de deur. Ben jij een crack in het vinden van activiteiten om vooral niet te moeten studeren? En heb jij ook je favoriete uitstelsmoesjes?

Lees verder...

22 UGent-onderzoekers krijgen een prestigieuze erkenning als “Highly Cited Researcher”

Van de in totaal 66 wetenschappers in België die dit jaar op de lijst van meest geciteerde onderzoekers staan, zijn er maar liefst 22 aan de UGent verbonden.

Lees verder...

Kom van 30/11 tot 6/12 naar de optredens van het GUK, GUSO en GUHO

Van 30 november tot 6 december kan je de optredens bijwonen van het GUK, GUSO en GUHO. De orkesten en het koor van de UGent gaan voor licht, warmte en goddelijke muziek, maar ook voor swingende, wederkerende klanken.

Lees verder...

Bedrijfsleiders brainstormen over opleidingen industrieel ingenieur UGent Campus Kortrijk

Zo’n 80 vertegenwoordigers van verschillende bedrijven in West-Vlaanderen geven op woensdag 28 november hun mening over de industrieel ingenieur van de toekomst.

Lees verder...

Nieuwe boost voor blauwe economie aan de Noordzee

De Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen en het autonoom gemeentebedrijf Haven Oostende richtten vandaag de nv Ostend Science Park op.

Lees verder...