Nieuws voor studenten

De mossel zoals u die nog nooit zag

UGent-onderzoekers ontwikkelden een 3D-model van de anatomie van de mossel. Onderzoek gebeurde tot nu op basis van tekeningen van het einde van de 19de eeuw.

Lees verder...

Wat zorgt voor een verkwikkende en waardevolle zomervakantie in coronatijden?

De expertgroep ‘psychologie & corona’ van de UGent geeft tips om in tijden van corona een verkwikkende en waardevolle zomervakantie te beleven

Lees verder...

Nicky Vandeghinste is ‘Student van het jaar 2020’

UGent-studente Nicky Vandeghinste is door het Gentse stadsbestuur verkozen tot ‘Student van het Jaar 2020’.

Lees verder...

UGent zet maximaal beschikbare ruimte in om zoveel mogelijk studenten on campus te verwelkomen

De UGent wil zoveel mogelijk studenten weer on campus les laten volgen. Dit zal vanzelfsprekend hand in hand gaan met het garanderen van ieders veiligheid. Daarom zullen on campus lessen nog steeds aangevuld worden met online onderwijs.

Lees verder...

KIKS-project rond Artificiële intelligentie wint Koningin Paolaprijs

De prijs beloont creatieve en vernieuwende onderwijstrajecten die verder gaan dan kennisoverdracht. Ze moeten jongeren in de eerste plaats 'vormen'.

Lees verder...

Wat na je studies?

2020 is een bijzonder jaar, niet in het minst voor laatstejaarsstudenten. Na jaren studeren heb je je welverdiende diploma (bijna) op zak. Maar wat brengt de toekomst?

Lees verder...

Het nieuwe academiejaar aan de UGent

De UGent zet voor volgend academiejaar maximaal in op on campus activiteiten. De rector licht dit toe.

Lees verder...

Khalid Benhaddou: Racisme is een structureel probleem en niet de schuld van personen of etnische groepen

Sinds een aantal weken woeden in de brede samenleving hevige debatten rond racisme en dekolonisering. De dood van George Floyd zette een ongeziene golf van activisme in gang.

Lees verder...

De huidige onverzettelijkheid van BLM beweging geeft hoop

Sinds een aantal weken woeden in de brede samenleving hevige debatten rond racisme en dekolonisering. We vroegen drie UGent'ers wat de voorbije weken voor hen betekenden.

Lees verder...

Mieke Van Herreweghe: Diversiteit is voor een universiteit eenvoudigweg noodzakelijk

Sinds een aantal weken woeden in de brede samenleving hevige debatten rond racisme en dekolonisering. De dood van George Floyd zette een ongeziene golf van activisme in gang.

Lees verder...

Black Lives Matter ook aan de UGent

Sinds een aantal weken woeden in de brede samenleving hevige debatten rond racisme en dekolonisering. We vroegen een aantal UGent-studenten wat de voorbije weken voor hen betekenden.

Lees verder...

Coronacrisis legt motivatie van studenten verpleegkunde voor de job sneller dan ooit bloot

Een studie van het UZ Gent en het Universitair Centrum Verpleegkunde en Vroedkunde (UCVV) van de UGent tijdens de coronacrisis toont dat studenten verpleegkunde sneller dan ooit weten of ze effectief in het beroep willen stappen.

Lees verder...

Hoe ervaren klanten en café- en restaurantuitbaters de exitmaatregelen?

Nu de horeca terug klanten ontvangt, sturen de onderzoekers van de vakgroep Landbouweconomie een vragenlijst uit om te peilen naar de eerste ervaringen.

Lees verder...

Akkoord over nieuwe opleidingen in het West-Vlaamse hoger onderwijs

Het hoger onderwijs in West-Vlaanderen krijgt een boost: twee hogescholen en twee universiteiten met campussen in West-Vlaanderen bereikten een inhoudelijk akkoord over nieuwe opleidingen.

Lees verder...

6 miljoen euro overheidssubsidie voor restauratie historische complex Plateau-Rozier

Op woensdag 10 juni 2020 ondertekent Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele een meerjarenovereenkomst voor de restauratie van Plateau-Rozier.

Lees verder...

Het geflipte brein

UGent-onderzoekers tonen aan dat de meeste personen met een rechter taaldominantie een volledig of bijna volledig gespiegelde hersenorganisatie vertonen

Lees verder...

Grootschalige fraude bij online evaluaties: UGent neemt maatregelen

Recent werd aan de UGent grootschalige fraude vastgesteld bij een online evaluatie van eerstejaarsstudenten burgerlijk ingenieur. De betrokken examencommissie boog zich over de zaak, heeft enkele studenten gehoord en kwam tot een uitspraak.

Lees verder...