Nieuws voor studenten

Meer spaghetti en andere veranderingen in de studentenresto’s

Nieuw in de resto's van de UGent: ter plaatse eten, je eigen bekers of doosjes voor meeneemmaaltijden en dagelijks spaghetti verkrijgbaar in alle resto's en cafetaria's.

Lees verder...

UGent daagt excellerende studenten uit om te participeren in onderwijsinnovatie

Sommige UGent-studenten hebben nood aan extra uitdaging. De UGent differentieert zich door deze studenten een interessante uitdaging aan te bieden naast hun reguliere curriculum via verschillende trajecten van Honoursprogramma’s.

Lees verder...

Inzamelkast Repair Café komt naar de UGent

Heb jij nog een privélaptop, -tablet of -smartphone die je niet langer nodig hebt? Je kan er een Gentenaar blij mee maken.

Lees verder...

Frietjes en groenten op een bedje van duurzaamheid: onderzoekscentrum VEG-i-TEC opent de deuren

Er gaat veel water, energie en voeding verloren tijdens de verwerking van groenten en aardappelen. Onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijkt daarom het verwerkingsproces van a tot z.

Lees verder...

UGent zoekt deelnemers voor spiervezeltype-onderzoek

Aan de onderzoeksgroep Inspanningsfysiologie en Sportvoeding van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de UGent wordt onderzoek gedaan naar wat de beste methode is om het spiervezeltype te bepalen bij de mens

Lees verder...

Nieuwe studentenhome aan De Sterre: reactie UGent

Naar aanleiding van berichten in de media is commotie ontstaan over de plannen voor een nieuwe studentenhome van de UGent aan De Sterre in Gent.

Lees verder...

Academiejaar gestart aan Ghent University Global Campus in Zuid-Korea

Op 27 augustus vindt de jaarlijkse Commencement and Matriculation Ceremony plaats aan de Ghent University Global Campus in Songdo, Zuid-Korea.

Lees verder...

ThesisThread: Twitter-competitie wetenschapscommunicatie

Vlaamse universiteiten dagen doctorandi uit om hun doctoraatsonderzoek uit te leggen in een Twitter-draadje

Lees verder...