Nieuws voor studenten

200 jaar UGent-merchandise sale!

Nu de festiviteiten voor ons 200-jarig bestaan tot een einde gekomen zijn, worden de laatste items van de limited edition merchandise afgeprijsd!

Lees verder...

Heel wat UGent'ers op 27 mei op podium van eerste openlucht wetenschapsfestival in Vlaanderen

Sound of Science is het allereerste Belgische wetenschapsfestival in openlucht en dé place to be, voor elke leeftijd. Denk aan tenten, foodtrucks, muziek en natuurlijk veel wetenschap. Van de pot gerukt, op een wetenschappelijk verantwoorde manier.

Lees verder...

Onderwijsraad UGent verkiest activerend leren boven hervorming academiejaar

Vandaag kwam de onderwijsraad van de UGent samen om een advies uit te brengen over de eventuele hervorming van de academische kalender. Aan dat complexe dossier wordt met alle universitaire geledingen al geruime tijd hard gewerkt.

Lees verder...

Meer dan helft van organisaties leeft huidige richtlijnen rond recht op data-inzage niet na

Uit UGent-onderzoek bij 220 verwerkers van persoonsgegevens (bedrijven, verenigingen…) blijkt dat meer dan de helft (51,8%) niet ingaat op verzoeken tot data-inzage. Maar liefst 67 organisaties gaven inzage zonder enige identiteitscontrole.

Lees verder...

Herpositionering UGent Campus Kortrijk leidt tot nieuwe en unieke opleidingstrajecten voor ingenieurs

De UGent Campus Kortrijk wil nog nauwer samenwerken met de regio en de industrie. Samen met de reeds bestaande richting industrieel ontwerpen worden er twee gloednieuwe opleidingstrajecten voor industrieel ingenieurs aangeboden.

Lees verder...

Naar een nieuwe indeling van het academiejaar? De belangrijkste vragen én antwoorden!

Aan de UGent zijn al geruime tijd gesprekken aan de gang over de manier waarop we het academiejaar anders zouden kunnen structureren. Wat, waarom, en hoe: dat lees je in de vragen én antwoorden hieronder.

Lees verder...

Vlaamse rectoren schorten nieuwe vormen van academische samenwerking met Iran op

De Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) drukt zijn grote bezorgdheid uit over het lot van de ter dood veroordeelde Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali, die intussen al twee jaar is opgesloten in een Iraanse gevangenis.

Lees verder...

Duurzaamheidsaward de Groene Ruijter voor 'the swap shop'

Dinsdag 24 april werd 'De Groene Ruijter' uitgereikt, een award die projecten ondersteunt die bijdragen aan een duurzamere wereld en een duurzame UGent. Een ‘swap shop’ voor internationale studenten heeft ‘de Groene Ruijter’ gewonnen.

Lees verder...