Nieuws voor studenten

“Who you gonna call?” Het Permanentiecentrum is er 24/7 voor alle UGent’ers

In nood kan je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 terecht bij het Permanentiecentrum: de noodcentrale van de UGent. De nood hoeft niet altijd hoog te zijn - ook voor minder dringende problemen staan ze klaar. Wie zijn ze en waarvoor kan je bij hen terecht?

Lees verder...

Coronamaatregelen aan de UGent

Hier vind je alle actuele info terug over de impact van het coronavirus aan de UGent. Alle studenten en medewerkers krijgen advies op maat van de universiteit.

Lees verder...

Duurzame nieuwbouw op Campus Heymans huisvest practica, DoCoLab en vakgroep Medicinale Chemie

De eerste afgewerkte schakel van een uitgebreide bouw- en renovatieketting op de Campussen Heymans en UZ Gent verhoogt de wisselwerking tussen de betrokken faculteiten, en biedt moderne infrastructuur voor onderwijs en onderzoek.

Lees verder...

Rector en vicerector pleiten voor rust: “En daarna opnieuw aan de bak”

Het was een zwaar jaar voor iedereen, dat erkennen ook rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe, net herverkozen voor een tweede mandaat. “Daarom willen we eerst de rust laten terugkeren voor we opnieuw aan de bak gaan”, klinkt het.

Lees verder...

Student-ondernemerschap heeft positieve impact op economie én student

Een pilootstudie van de UGent in opdracht van de Vlaamse overheid toont de positieve impact van student-ondernemerschap aan.

Lees verder...