Nieuws voor studenten

Durf Denken: UGent'ers over hun wetenschapsheld

Veel UGent’ers hebben een persoonlijk icoon, een wetenschapsheld naar wie ze opkijken, die hen inspireert en hen ertoe aanzet nieuwe wegen te verkennen. Vijf van hen stellen hun wetenschapsheld voor in de nieuwe Durf Denken.

Lees verder...

Iedereen UGent!: meer dan 25 000 mensen bezoeken stadsfestival

Op zondagavond 8 oktober 2017 stond de bezoekersteller van het stadsfestival ‘Iedereen UGent!’ op meer dan 25.000 bezoekers.

Lees verder...

UGent opent nieuw academiejaar exact 200 jaar na stichting

Op 9 oktober 2017, pal op haar 200e verjaardag, opent de UGent plechtig én feestelijk het nieuwe academiejaar. Het rector- en vicerectorschap wordt daarbij protocollair overgedragen aan Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.

Lees verder...

200 jaar UGent: schrijvers-alumni keren terug naar faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Vanaf 8 oktober 2017 vindt aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een reeks voordrachten plaats van schrijvers-alumni die aan de faculteit een opleiding volgden.

Lees verder...

UGent op Film Fest Gent

Wetenschap op het filmfestival? Dat kan! De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 44e editie van het festival, van 10 tot 20 oktober 2017.

Lees verder...

Kies met advies!

Durf Denken, het communitymagazine van de Universiteit Gent, is er ook in een speciale editie voor studiekiezers.

Lees verder...

10 redenen om naar Iedereen UGent! te gaan

Komende zondag 8 oktober vindt het orgelpunt plaats van ‘200 jaar UGent’: het gratis en bruisend stadsfestival Iedereen UGent! We geven je tien redenen waarom je op dit feest niet mag ontbreken.

Lees verder...

Transport van skelet vinvis Leo naar Sint-Baafskathedraal luidt grootschalige ontmoeting tussen wetenschap en stad in

Het Gents Universiteitsmuseum zendt bij de 200e verjaardag van de UGent haar academische erfgoedcollecties uit naar 4 Gentse cultuurhuizen. Onder de noemer ‘Out of the Box’ brengen ze samen een verhaal over wetenschap in een verrassende context.

Lees verder...

Maak de UGent nog meer Fair Trade-minded!

Deel jouw idee voor een fairtrade-beleid aan de UGent via de videobooth tijdens de week van de Fair Trade (9-13 oktober 2017).

Lees verder...

Deel je onderzoek en win tot 2.500 euro met je scriptie

Is je scriptie klaar? Doe dan meer aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op 2.500 euro en persaandacht voor je onderzoek.

Lees verder...

Kinderen met dyscalculie gezocht voor opvolgstudie

Onderzoekers van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen zijn op zoek naar kinderen met de diagnose dyscalculie voor een opvolgstudie.

Lees verder...

Deelnemers gezocht voor studie naar sociale informatieverwerking bij kinderen met en zonder autismespectrumstoornis

Het doel van deze studie is om meer te weten te komen over verschillende aspecten die vaak anders verlopen bij mensen met autisme vergeleken met mensen zonder autisme zoals aandacht, informatieverwerking en sociaal-communicatieve vaardigheden.

Lees verder...

Mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar gezocht voor onderzoek naar nekpijn

Aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie doet men onderzoek naar de classificatie van nekpijn. Voor een studie zoeken de onderzoekers mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar.

Lees verder...

UGent-gebouwen ontwaken in feeststemming voor nakende 200ste verjaardag

Een aantal UGent-gebouwen ontwaakt op woensdagmorgen 27 september in feeststemming voor de nakende 200e verjaardag van de UGent.

Lees verder...

Resto’s en cafetaria’s gesloten op 9 oktober – De Brug ’s avonds wel open

Op maandag 9 oktober 2017 zijn alle resto’s en cafetaria’s aan de UGent gesloten. Resto De Brug is wel open ’s avonds van 17.30 tot 21 uur.

Lees verder...

Deze week gratis sporten aan de UGent

Tijdens de opendeurweek in het GUSB van maandag 25 tot en met donderdag 28 september 2017 kan je gratis deelnemen aan tal van kennismakingslessen.

Lees verder...

Factcheck: studentenbaan nefast voor studievoortgang?

Een nieuw academiejaar betekent voor vele Vlaamse studenten ook opnieuw aan de slag gaan als jobstudent. Maar heeft studentenarbeid dan geen nadelen voor hun studievoortgang? UGent-wetenschappers brachten het onderzoek hieromtrent samen.

Lees verder...

Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe behalen ruime meerderheid in verkiezingen rector en vicerector

Vandaag dinsdag 26 september om 8 uur werden de resultaten van de tweede en laatste stemronde ontgrendeld in de rector- en vicerectorverkiezingen aan onze universiteit.

Lees verder...

Mensen tussen 20 en 70 gezocht voor onderzoek naar het huis van de toekomst

Ben je nieuwsgierig naar het co-creatie lab in de kelders van De Krook? Fantaseer je over het huis van de toekomst? Dan is dit je kans!

Lees verder...

Een schitterend rapport voor het onderwijs aan de UGent!

Op 14 september werd in de Aula het rapport voorgesteld aan de UGent’ers die van dichtbij betrokken zijn geweest bij de instellingsreview van mei 2016.

Lees verder...