Nieuws voor studenten

UGent-kringloopwinkel breidt dienstverlening uit

Sinds 1 juni 2019 biedt de de kringloopwinkel van de UGent klanten de mogelijkheid geven om de aangekochte goederen thuis te laten afleveren.

Lees verder...

UGent-professoren dagen studenten uit in de Campus Cup

Al naar de Campus Cup op Canvas gekeken? Volg onze professoren en studenten ook via onze sociale-mediakanalen!

Lees verder...

Al gehoord van het honoursprogramma Think & Talk?

Het honoursprogramma Think & Talk richt zich tot uitmuntende, gemotiveerde en communicatieve studenten uit de alfa-wetenschappen.

Lees verder...

Win jij de Scriptieprijs DiverGent?

De Beleidscel Diversiteit en Gender looft in samenwerking met Stad Gent jaarlijks een prijs uit voor de beste en meest vernieuwende masterscriptie waarin de gender- en/of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt.

Lees verder...

Nieuw wetenschapsmuseum opent volgend voorjaar de deuren in Gent

In 2020 is Gent een nieuw museum rijker. Het gloednieuwe Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K.

Lees verder...

Kortrijkse machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

In Kortrijk openen op 13 juni de applicatielabs ‘Smart Assembly & Production’ en ‘Smart Production Organisation’ op UGent Campus Kortrijk en het Augmented & Virtual Reality Technlogielab van Howest hun deuren.

Lees verder...

Uit het regenwoud van Sumatra, nu in bloei in de Plantentuin Universiteit Gent

Momenteel komt een reuzenaronskelk in bloei in de tropische kas van de plantentuin. Hoewel de soort de grootste onvertakte bloeiwijze heeft van alle bekende planten, gaat het hier om een kleiner exemplaar.

Lees verder...

UGent richt 'activerende leslokalen' in

Snel overschakelen van hoorcollege naar groepswerk? Studenten oefeningen laten maken op beschrijfbare wanden? Oplossingen draadloos delen en projecteren? Dat kan in een activerende onderwijsleeromgeving. De UGent verbouwt daarom zes leslokalen.

Lees verder...

Reactie van de UGent op twitteraccount 'Schuld & vrienden'

De UGent reageert op de berichtgeving omtrent de twitteraccount 'Schuld & Vrienden'.

Lees verder...

Continuo speelt ‘Onbegrensd’ in De Centrale op 9 juni

Op 9 juni brengt ons alumni- en personeelsorkest Continuo in De Centrale een avontuurlijk lenteconcert. Het wordt een culturele reis langs Japanse vlindertuinen in een melancholische mengelmoes van blues en klassieke muziek.

Lees verder...

Resto Kantienberg werkt coffee lounge af en serveert de Mighty Mushroom Burger

Resto Kantienberg (Stalhof 45) is een uitstekend alternatief nu Resto De Brug voor renovatiewerken is gesloten. Het restaurant breidt zijn troeven uit in zowel faciliteiten als aanbod.

Lees verder...

We helpen je door de examens: on air en online!

Snel nog wat studietips nodig? Heb je het even moeilijk? Stressmomentje waar je niet overheen kan? Onze studentenpsychologen zijn er om jullie door de examenperiode te trekken: on air via Urgent.fm én online via een aantal Facebook live sessies.

Lees verder...

Machine learning voorspelt de mechanische eigenschappen van nanoporeuze materialen

Hoewel metaal-organische roosters (MOF's) veelbelovende materialen vormen om hedendaagse problemen op te lossen, zijn ze vaak heel fragiel.

Lees verder...

UGent hotspots om samen te blokken

De examens staan voor de deur. Dat betekent zwoegen, zweten en zoeken naar een plaats om samen te studeren. Wij maakten een lijstje met een aantal UGent-bloklocaties. Want de blok is niet altijd even leuk, maar samen studeren kan veel goedmaken.

Lees verder...

Neem deel aan een soundscape experiment in het Zuidpark

Doe mee aan een onderzoek naar hoe toegevoegde natuurlijke geluiden de beleving van het Zuidpark beïnvloeden.

Lees verder...

Studie naar welzijn en slachtofferschap

Neem deel aan de studie naar welzijn en slachtofferschap gedurende de studentenloopbaan en maak kans op een waardebon van 50euro!

Lees verder...