Nieuws voor studenten

Voedingsmiddelen met biolabel lijken gezonder en lekkerder

Consumenten vinden producten lekkerder en gezonder wanneer ze een biolabel dragen, dan wanneer ze geen biolabel dragen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit Gent in het wetenschappelijke vaktijdschrift Food Research International.

Lees verder...

UGent neemt deel aan economische missie naar Mexico

Van 16 tot en met 23 februari brengt vicerector Mieke Van Herreweghe samen met een UGent-delegatie een bezoek aan Mexico. We sommen een aantal hoogtepunten van de reis op, inclusief een interactieve kaart van de reis.

Lees verder...

Wie wordt de Strafste Gentenaar?

Welke UGent’er zette Gent het afgelopen jaar mee op de kaart? Stem nu en bepaal mee wie zich op 11 maart dé Strafste Gentenaar van 2018 mag noemen. Stemmen kan tot 4 maart!

Lees verder...

Centje bijverdienen door studiemateriaal online te koop aan te bieden? Toch maar beter niet!

Nu je goede voornemens hebt voor het tweede semester, doen we er graag een extra voornemen bij....

Lees verder...

Lisa Lambrechts wint 4e Scriptieprijs DiverGent

Op dinsdag 5 februari 2019 hebben de UGent en Stad Gent de Scriptieprijs DiverGent uitgereikt aan Lisa Lambrechts. De prijs huldigt de meest vernieuwende masterscriptie waarin de gender- of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt.

Lees verder...

Gentse studenten kunnen risicoloos ondernemen

Als student je eigen onderneming oprichten op school, zonder risico om te falen en zonder je te moeten bekommeren om de administratie: dat kan voortaan (enkel) in Gent, bij de de nieuwe coöperatieve vennootschap Gentrepreneur Company.

Lees verder...

Rouwregister Etienne Vermeersch

De Universiteit Gent opent een rouwregister voor het overlijden van emeritus-hoogleraar en ere-vicerector Etienne Vermeersch.

Lees verder...

Overlijden Etienne Vermeersch

De Universiteit Gent verneemt met droefheid het overlijden van emeritus-hoogleraar en erevicerector Etienne Vermeersch.

Lees verder...

Architect Charles Vandenhove overleden

Na een carrière van zestig jaar is architect Charles Vandenhove op 91-jarige leeftijd overleden. Vorig jaar werd naast de Boekentoren zijn laatste project gerealiseerd het Vandenhove paviljoen.

Lees verder...

Demobeurs van ingenieursstudenten geeft inspirerende inkijk in onze toekomst

Ingenieursstudenten van de UGent Campus Kortrijk creëren slimme producten voor de toekomst in samenwerking met Vlaamse bedrijven.

Lees verder...