Nieuws voor studenten

Mensen tussen 20 en 70 gezocht voor onderzoek naar het huis van de toekomst

Ben je nieuwsgierig naar het co-creatie lab in de kelders van De Krook? Fantaseer je over het huis van de toekomst? Dan is dit je kans!

Lees verder...

Een schitterend rapport voor het onderwijs aan de UGent!

Op 14 september werd in de Aula het rapport voorgesteld aan de UGent’ers die van dichtbij betrokken zijn geweest bij de instellingsreview van mei 2016.

Lees verder...

Verkiezingen (vice)rector: geen tweederdemeerderheid in eerste stemronde van derde cyclus

In de eerste ronde van de derde cyclus voor rector- en vicerectorverkiezingen aan de UGent heeft geen van beide kandidaat-duo’s de vereiste tweederdemeerderheid behaald.

Lees verder...

Resto’s en cafetaria’s gesloten op 9 oktober – De Brug ’s avonds wel open

Op maandag 9 oktober 2017 zijn alle resto’s en cafetaria’s aan de UGent gesloten. Resto De Brug is wel open ’s avonds van 17.30 tot 21 uur.

Lees verder...

Deze week gratis sporten aan de UGent

Tijdens de opendeurweek in het GUSB van maandag 25 tot en met donderdag 28 september 2017 kan je gratis deelnemen aan tal van kennismakingslessen.

Lees verder...

University for You: debatteer mee over de maatschappelijk rol van de universiteit

Naar aanleiding van haar 200e verjaardag wil de UGent mee het debat voeren over haar eigen maatschappelijke rol.

Lees verder...

Muzikaal talent gezocht

Samen muziek maken? Laat je horen in het Gents Universitair Koor, het Gents Universitair Symfonisch Orkest en het Gents Universitair Harmonie Orkest!

Lees verder...

Train je veerkracht met gratis workshops over piekeren en slaapproblemen

De studentenpsychologen van de UGent geven tijdens de Week van de Veerkracht (6-13 oktober 2017) workshops aan jongeren tussen 16 tot 24 jaar.

Lees verder...

Universiteit van Vlaanderen vandaag officieel van start

Vzw Universiteit van Vlaanderen, VRT, de 5 Vlaamse universiteiten, Knack magazine en Jonge Academie tekenen unieke samenwerking

Lees verder...

In 10 weken topfit met een gratis personal trainer

Wil jij dit academiejaar een gratis persoonlijke trainer om je sportieve doelstellingen te bereiken? Stel je dan snel kandidaat!

Lees verder...

Deel je onderzoek en win tot 2.500 euro met je scriptie

Is je scriptie klaar? Doe dan meer aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op 2.500 euro en persaandacht voor je onderzoek.

Lees verder...

Bijzonder twee euro muntstuk naar aanleiding van 200ste verjaardag UGent

200 jaar worden, dat verdient ook een bijzonder muntstuk. De Koninklijke Munt van België dacht er net zo over en eert de 200ste verjaardag van de UGent met een bijzondere uitgave van het twee euro muntstuk.

Lees verder...

Nieuwe verkiezingen (vice)rector UGent: alles op een rijtje

Aan de Universiteit Gent worden in september opnieuw rector- en vicerectorverkiezingen gehouden. De raad van bestuur heeft het kiesreglement aangepast.

Lees verder...

Lady Linn, Jef Neve, Sioen en Big Band ‘t Mouvement sluiten Iedereen UGent! af met knallende slotshow

De line-up van de slotshow van Iedereen UGent! op zondag 8 oktober is bekend.

Lees verder...

UGent is trots op beoordeling onderwijsbeleid en onderwijskwaliteitszorg in kader van instellingsreview NVAO

De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft het onderwijsbeleid en de onderwijskwaliteitszorg aan de 18 Vlaamse universiteiten en hogescholen kwalitatief doorgelicht, met zogenaamde ‘instellingsreviews’.

Lees verder...

Verkiezingen: maak kennis met de kandidatenduo's

Twee duo's hebben zich kandidaat gesteld voor de rector- en vicerectorverkiezingen aan onze universiteit. Wat is de kern van hun programma, waar willen ze op inzetten, en hoe goed kennen ze elkaar?

Lees verder...

UGent stijgt als enige Vlaamse universiteit in de Times Higher Education (THE) ranking

De THE World University Ranking presenteert dit jaar een top 1000 van beste universiteiten ter wereld. De UGent staat dit jaar op 107 en stijgt hiermee 11 plaatsen in de ranking.

Lees verder...

Open Monumentendag: bezoek de Aula, Het Pand en Campus Brugge

Op Open Monumentendag op zondag 10 september 2017 kan je Het Pand en de Aula vrij bezoeken. Ook Campus Brugge, waar de UGent partner is in UNU-CRIS, neemt deel aan de Open Monumentendagen.

Lees verder...

UGent op Film Fest Gent

Wetenschap op het filmfestival? Dat kan! De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 44e editie van het festival, van 10 tot 20 oktober 2017.

Lees verder...

Prestigieuze award voor innovatie in internationalisering

De UGent wordt door de European Association for International Education (EAIE) onderscheiden met de Institutional Award for Innovation in Internationalisation.

Lees verder...